Sääntökoe 2019 ohjeet

1) 10 videota. Valitse oikea vastaus kysymykseen. (Linkeistä videot saa koko näytön kokoiseksi).

2) 10 kirjallista kysymystä. Vastauksissa täytyy ilmetä vain pelinjatkamistapa (tarkka), pelinjatkamispaikka, mahdolliset henkilökohtaiset rangaistukset ja mahdollinen raportti.

Sääntökokeen vastaukset tulee olla kirjallisia. Vastauksissa täytyy ilmetä vain pelinjatkamistapa (tarkka), pelinjatkamispaikka, mahdolliset henkilökohtaiset rangaistukset ja mahdollinen raportti.

Esimerkkikysymykset ja vastaukset:
Puolustaja estää ilmeisen maalin pelaamalla palloa tarkoituksellisesti kädellä omalla maalialueella. Erotuomarin ratkaisu?
Vastaus: Rangaistuspotku, rangaistuspotku piste, kentältä poisto, raportti.

Keskitystilanteessa hyökkääjä tekee tarkoituksellisesti kädellä maalin ollen puolustavan joukkueen maalialueella. Erotuomarin ratkaisu?
Vastaus: Suora vapaapotku, maalialue, varoitus.

Hyväksytäänkö maali, jos maalivahti heittää pallon suoraan vastustaja maaliin omalta rangaistusalueelta pallon ollessa pelissä?
Vastaus: Kyllä.

Huom: Vastaa vain asiaan mitä kysytään. Älä turhaan mieti, mitä jos joku tai jotain muuta mitä ei kysymyksessä mainita. Kysymyksessä on tieto, jos tilanne on esim. lupaava hyökkäys tai raaka peli. Mikäli vastauksessa ei tarvita henkilökohtaisia rangaistuksia, niitä ei saa kirjoittaa esim. ei varoituksia tai ei punaista korttia eikä raporttia. Niin kuin ylhäältä huomaat, ei henkilökohtaisia rangaistuksia tarvitse merkitä esim. puolustajalle tai hyökkääjälle.

Sääntökokeen pisteytys:
-1p. Pelinjatkamistapa. Suora/ epäsuora vapaapotku. (Pelkkä vapaapotku on -1p)
-1/2p. Pelinjatkamispaikka tarkasti. Rikepaikka, pallonpaikka, maalialue tms.
-1/2p. Henkilökohtaiset rangaistukset. Keltainen tai punainen kortti.
-1/2p. Perustelu/ ”romaani” -vastaus.
-0,25p. Erotuomariraportti.