Pelinohjaajasta tuomariksi

Erotuomarikurssin käyneet pelinohjaajat ovat entistä valmiimpia siirtymään vaativiin otteluihin. Erotuomarikerho tarjoaa jäsenilleen myös lukuisia palveluita, joista on hyötyä harrastuksessa. Näitä ovat mm. tiedot tulevista turnauksista ja mahdollisuus säännöllisiin tuomitsemistehtäviin Espoon ja Länsi-Vantaan alueella. Erotuomarikerhossa kaikilla on mahdollisuus kehittyä omalla tasollaan ja tahdillaan vuosi vuodelta yhä taitavammaksi erotuomariksi. Muut kerholaiset tukevat aloittavia erotuomareita mm. kummitoiminna puitteissa.

Erotuomarikerhon koulutuksissa tuomareille tarjotaan tietoa erilaisista ongelmatilanteista peleissä. Tietoja siitä miten voi toimia uskottavasti erotuomarina ja sitä kautta johtaa peliä kulloinkin voimassa olevien sääntötulkintojen valossa. Erotuomarikerhon koulutuksissa käydään läpi myös avustavien erotuomareiden tietoja ja taitoja, yleensä jo ensimmäisten vuosien aikana erotuomarimme pääsevät mukaan otteluihin jossa tuomitaan kolmikkoina. Erotuomaritoiminta on vauhdikasta ja haastavaa harrastustoimintaa. Erotuomaritoiminnassa voit nousta uudelle uralle aina Euroopan kentille asti jos et siihen pelaajana ikinä päässyt. Toki erotuomaritoiminta tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden harrastaa ilman isoja tavoitteita. Erotuomaritoiminta on yhtä luonteva osa jalkapalloa kuin pelaaminen tai valmentaminen tai vaikka juomapullojen täyttäminen.

Erotuomarikerhon kautta jäsenille avautuu mahdollisuus tuomaroida otteluissa myös muilla paikkakunnilla ja Suomen sekä euroopan suurimmissa turnauksissa. Vuosittain pelattavat Helsinki Cup ja Stadi cup ovat pitkään olleet Espoon Erotuomarikerholaisten suosiossa.

Lisätietoja erotuomariharrastuksesta löytyy www-sivuiltamme kohdasta aloita erotuomariharrastus. Erilaisten koulutusten sisältö voit tarkastella koulutus -sivuilla. Tervetuloa mukaan jalkapalloperheeseen!

Vastaa